Den nye møteplassen
i Østre bydel

Østre bydel er Stavangers mest spennende, inspirerende og levende bydel. Men det er ikke bare bydelen og den fjordnære beliggenheten som er spennende – det er også historien bak navnet.

Noen mener at navnet kommer av ordet ”svange”, en gammel betegnelse på en sving. Svankevigå gjør nemlig en markert sving fra sundet utenfor, på en måte som gjør viken til en godt skjermet havn. Det er også de som mener at navnet Svankevigå kan spores helt tilbake til Svanike Eriksdatter, som druknet her i 1721. Viken har senere blitt ombygd og utfylt flere ganger, og skal nå videreutvikles ytterligere. Slik at også viken blir en fryd for øyet.

Med den lune viken i tankene, har vi i samarbeid med det anerkjente arkitektkontoret Helen & Hard utviklet Svanketorget til en ”lun havn”, et trivelig og uformelt møtested.

testimonials_avatar

– Levekårsløftet har gitt området rundt badedammen en positiv utvikling, og takket være stort engasjement er det mange spennende ting på gang her.

Aslaug Tveit, daglig leder i Urban Sjøfront
testimonials_avatar

– Fra å være et litt kjølig og introvert sted, ønsket vi å gjøre Svanketorget varmere og mer ekstrovert, gjøre det til et inviterende og inkluderende sted der du har lyst til å oppholde deg. Østre bydel har mange veier og gater, men få urbane møteplasser. Det er derfor viktig å sign­alisere møtested, slik navnet Svanketorget gjør.

Ane S. Dahl, sivilarkitekt i Helen & Hard.
Badehusgata 33-39
E: ismi@npro.no M: 454 47 694
×

Log In

Don't have an account?